+ 359 (0) 89 3 003 533
+ 359 (0) 88 5 808 406

Понеделник - Събота: 09:00 - 19:00

Samsung Galaxy S6 с интелигентна „камера от бъдещето“

12.02.2015
от Admin Admin

Наред с всички слухове за Samsung Galaxy S6, време е и за малко информация от самия корейски производител. В Samsung Tomorrow Донг Хуун Чанг, главен вицепрезидент и ръководител на отдела за разработки в сферата на камерата и мобилните комуникации, отдели сериозно място в сайта, за да поговори за качествата на камерите на телефони от серия Galaxy S. Материалът носи заглавието "Бъдещето на камерата е в смартфони Samsung Galaxy"

Част от материала е посветен на историята – от 5 MP камера в първия Galaxy S до 16 MP сензор в Galaxy S5. Ръководителят набляга на всяка нова функция, която компанията е представила във всеки следващ флагман. Разбира се, това е интересно, но тези модели вече са в миналото – в момента най-важната технология е тази, която ще видим в Galaxy S6. Ето какво казва за нея Донг Хуун Чанг:

„Методично преценяваме всеки един аспект на камерите в смартфоните ни. Това става чрез заснемане на над 10 000 снимки в различни условия и при различна светлина, които след това анализираме. Залагаме на същата страст и отдаденост в изработката на камерите за флагманите ни за 2015 година. Те ща са интелигентни и ще преценяват всичко, оставяйки потребителите просто да заснемат страхотна снимка, независимо от условията – единственото, за което потребителят ще трябва да направи, е да натисне бутона за снимане.“

Въпреки че липсват повече детайли, можем да разчитаме, че 20 MP сензор, с който ще е оборудван Samsung Galaxy S6, ще е най-добрият на компанията. Това означава много, особено след отличното представяне в тази категория на Galaxy Note 4. Към момента не можем да сме напълно сигурни какво трябва да означава по-интелигентната камера. Едно от предположенията е, че може би софтуерът ще бъде по-изчистен и с по-малко възможности за настройки – тези неща ще се поемат автоматично от приложението. Подобно нещо видяхме в LG G3, което остави смесени чувства у нас. Предстои да разберем как ще се справят от Samsung. В галерията можете да видите и най-добрата концепция за дизайна на Galaxy S6, базирана на информационните течове. Снимките са дело на Gotta be mobile.

Източник: hicomm.bg